Suck ... PICA !

En beteendestörning hos katter kallas pica. En av dess varianter drabbar först och främst siameser och burmakatter som gärna tuggar på textilier, särskilt ull, med kindtänderna. Om de inte får tag på ull ger de sig på andra material som bomull eller syntet.

Ett extremfall är katten vars ägare tog bort alla textilier i kattens närhet. Katten förstörde en madrass för att komma åt stoppningen och tugga på den. Även om den här störningen uppträder mycket sporadiskt kan ett sådant djur göra stor skada på kort tid.

Man vet mycket lite om varför katten uppför sig på det här sättet, men beteendet är vanligare hos unga katter och det uppträder inte så ofta om katten har tillgång till växter eller torrfoder att tugga på. Det här beteendet verkar inte orsakas av någon bristsjukdom, men det minskar om kosten är fiberrik.

Om katten inte slutar trots att man försöker ändra beteendet genom kosten, kan man ta till följande knep: dränk in en använd tygbit med parfym eller ättika och låt den ligga framme så att katten kan få tag i den. Sedan kommer katten att koppla sitt tuggande till en otrevlig smakupplevelse.

Detta är Sid i minsta detalj .. Läst på fler sidor och allt stämmer in..
Suck&Pust, jag har världens sötaste,snällaste & stördaste katt.


Kommentarer
Postat av: mamma

Du får odla gräs till honom.

2010-11-11 @ 17:30:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0