121130

 
Idag har det varit världens segast dag och den är inte slut på länge.
Låg kvar i sängen och tittade på tv till klockan 13 idag, inte haft lust att göra något och inte haft lust att åka hem till någon för att umgås. Så får väl skylla mig själv att det är en seg dag. Har fixat lite hemma, tvättat en hel del bebiskläder och täcken/påslakan. Känns skönt att ha de gjort ifall det skulle ske något så man inte behöver tvätta i panik.
Åt en riktigt äcklig middag, köpte Jensens kycklingvingar men dom var inte alls goda och hade i försig ingen aptit idag. Jocke är iväg på fest med jobbet och ska hämta honom när han är klar för natten. Ut i snöstormen, det har kommit ca 1dm hittills idag. Riktigt mysigt till första advent! :-)
 
Imorgon ska vi hem till Crisse och Ankan, blir skoj :-)
 
Glöm inte att läsa min andra blogg på www.Kurera.se/gravidbloggen
Skriver lite mer där just nu, svårt att ha något att skriva i båda bloggarna utan att det blir upprepning både för mig och för er. Men slutar på Kurera efter förlossningen. :-) Då ska jag bara fokusera på nya familjemedlemen och min underbara man.
 
 

121129

Igår blev det färdig pyntat här hemma! Bara julgranen kvar men det blir inte först innan Lucia! :-)
Sen kunde jag inte hålla mig borta från Julskyltningen, men de gjorde vi bra mor!
Sen blev det ett besök hos siv!

Idag har jag inte så mycket planerat, men får besök vid 13. Ankan och Jeppe.

Magen växer och växer. Den är en sprattlig sak där inne som älskar att sparka på organ och revben.. Pumpan ligger med huvudet neråt och det känns att det börjar bli tungt.. Magen har sjunkit en hel del....
Allt börjar falla på plats och det mesta är väl inköpt. Lite småsaker bara kvar... Sen har vi önskat oss en del i julklapp :-)


121128

Godmorgon i snöstormen!

Det har snöat och blåst galet hela natten.. Men lite julstämning när advent närmar sig är inte fel! :-)
Jag har börjat julpynta lite grann, men känns knappt som om vi har något att pynta med. Man tröttnar på pyntet med åren och vill byta ut.. Sen har jag väldigt svårt för rött.. Vet inte varför men det är något med färgen som gör att de inte passar mig. Har dock en kofta jag brukar ha vid jul som är röd :-)

Ska till dollar store med mamma idag, vi ska se om dom har något trevligt pynt!


121126

Testade crisse och min gamla åkpåse med fårskinn, passade perfekt i vagnen! :-D


121125

Idag blev det mys dag hos Mamma och Pappa!
Vi bakade hela dagen, lussebullar, knäckebröd och saffrans biscoti!
MUMS!
Fick även tvättmaskinen inkopplad av snälla Lasse! :-) Den spelar en liten trudelutt varje gång den är klar med ett program, haha!
Pepparkakshuset blev också ÄNTLIGEN klart! :-)

Bjuder på lite bilder. Mina underbart svullna ben som tillslut lät mig dra av mig jeansen, satt som gjutet...
Fisen som leker knubbsäl!


121123

Sitter och hoppas på att mamma svarar på mitt mess snart.. I tron om att hon inte tröttnat på ha mig på morgonkaffe för tredje morgonen.. Är så uttråkad. Varit vaken sedan tre drygt och inte kunna somna om. Vid fyra tröttnade jag och gick upp, fortsatte med mitt pepparkakshus projekt och käkade lite keso med müsli..
Det är inte lätt att dekorera ett pepparkakshus när man har en katt som är galen i pepparkaka. Ville bara sno delarna och äta upp dom.. Så kristyr,strössel och kattdregel består dekorationerna utav :-)

Ska hämta Kattis om en timme, så ska vi upp till Siv en sväng och käka frulle med henne! Sedan blir det nog sova på eftermiddagen igen.


121122

Idag var det dags för koll igen. Allt såg bra ut, blodvärdet hade äntligen börjat stiga.. 10kg +
Pumpan har lagt sig med huvudet neråt men inte fixerat sig. Förklara varför jag har smärta i nerverna på insidan av låren, trycker på en hel del. Nu blir det tätare kontroller iallafall så varannan vecka! :-)
Åkte hem och sov resten av dagen, helt slut... Hämtade Jocke vid fem, såg ut som ett lik.. Haha! :-)

Började projekt ikväll, ingen aning om hur det slutar... Pepparkakshus med annolunda dekorering.
Spännande att se!


121120

Ingen katt har bråkat inatt, super skönt!
Där sid brukar jävlas ovanför sänggaveln har vi satt upp en tavellist och Ellis får sina harmoni droppar som funkar riktigt bra! Hon har aldrig varit så mysig! :-)
Men natten är inte slut.... Så får väl se! Själv kan jag inte sova, vet inte varför men har läst mig till att det är vanligt att ha sömnproblem vid denna tid för kroppens ska vänja sig till att vakna lätt och vara vaken för bebisen.

Satte upp ljusslinga i vardagsrummet igår, super mysigt blev det. Gjorde att jag bara ville julpynta ännu mera! :-)

Idag är sista föräldrargruppen, skönt att ha det avklarat. Efter det ska vi hälsa på Siv och bjuda på lite mat!

Fredag ska vi hämta barnvagnen och barnstolen är tänkt, dyrt men fiiiiiiint! :-D


121117

Underbar kväll på Liseberg!
Lite mysig julshopping, varm choklad, glögg, julbord och "snö"..
Och få dela det med Joakim..
Men vi är två "lidande" gnälliga människor i Gbg.. Jocke har ont i ryggen och stora skavsår!
Jag har enorm foglossning och känt av sammandragningar idag på eftermiddagen så jag fick tillochmed ta en tablett för säkerhetsskull..
Men vi är inte bittra för det, vi har haft det super mysigt och nyss kollat på Så mycket bättre.. Väldigt bra! :-)
Blir nog sovande snart då vi ska upp och äta frulle och packa innan tåget går!


121116

Resan till Gbg gick fin fint, förutom mitt vanliga i-lands problem... Gick ner på toa på tåget och tror ni att jag kan kissa? Nej nej, spelar ingen roll att jag är så kissnödig så jag sprängs.. Allmän toalett med folk som väntar. Funkar inte för mig! Törstig som fan var jag också, underbart! 4 1/2 timme utan toa och en unge som spelar fotboll med blåsan.. Fantastiskt!

Vi har varit på lite shopping, ny halsduk till mig, ett par örhängen och lite kläder till pumpan! Mkt ugglor på kläderna, det gillar vi!
Jocke har köpt strumpor, halsduk och vinterskor... Avslutade kvällen på O'learys, fantastisk mat!
Nu är vi tillbaka på hotellet trots att det är tidigt! Förhållningsregler gäller nu, ta de lungt och inte springa runt för mycket. Vill inte ha ut bebisen nu. Hög läge för mina svullna salami ben och massage för fogarna som gör bra ont efter några km promenad idag!
Imorgon blir det sen frukost, saluhallen, lunch sedan Liseberg!


121114

Igår blev ingen vanlig dag. Skrämmande och obehaglig. Mitt bland alla varoleveranser så känner jag ganska kraftiga smärtor långt ner i magen. Försökte vila men dom gav sig inte. Så tog min rast och försökte gå bort det. Men när det inte släppte efter en timme gick jag upp till min barnmorska men hon och alla andra barnmorskor var på utbildning så det blev samtal till förlossningen som bad mig komma in på en gång. Dom kopplade på mig till en maskin som mätte mitt blodtryck,bebisen,hjärtljudet och sammandragningar. Dom kollade även livmoderstappen. Den var stängd som tur var men jag hade sammandragningar tidigt vilket inte är bra. Men det var inte så pass allvarligt att jag skulle vara kvar. Så fick ta en bricanyl tablett och sedan har jag med mig fler hem. Nu är jag sjukskriven för att undvika "prematur förlossning" .. Men bara jag tar det lungt och inte stressar runt så ska de gå fin fint! :-)
Det är ju ganska mycket tankar och känslor just nu, som dom flesta vet runt om oss. Det har varit en tuff tid och det är jobbigt att se någon så nära må dåligt. Så de tar mycket, Jocke är mått dåligt och man har även tänkt mycket på han så klart att det påverkar. Men nu ska vi vila och se positivt! :-)
Pumpan ska inte komma ut än!
Mår jag bra så åker vi till Gbg och vilar upp oss med massa god mat och hotell!


121112

Vaknade imorse och såg ut som en salami på anabola... Svullen som en tok! Men det gick ner för en stund under dagen, nu ligger jag här med kuddar högt och lågt! Ska försöka få sova lite!

Vi har tagit tag i lite saker, köksfläkt och nya tvättmaskin/torktumlare. Behövdes då våran fläkt inte funkar och tvättmaskinen och torktumlaren lever sitt egna liv här hemma.. Skönt att få det gjort. Sen har vi även börjat kolla på ett badkar, vi ska ha ett när vi renoverar badrummet i vår. Men det hindrar ju inte att vi köper det innan vi kaklar. Skulle även underlätta vid badning av bebis och skulle framförallt underlätta innan man åker in till förlossningen. Men vi får se hur det blir.

Tack mamma och Jocke som står ut med gnälliga, klagande mig! <3


121111

1 år!


121108

Blev så glad idag!
Har haft jätte ont hela dagen och nu är det värre än någonsin. Svanken är mkt bättre men rumpan och innerlåren är hemska!
På rasten tyckte jag synd om mig själv och messade Jocke att jag behövde en kram.. Den underbara mannen sätter sig i bilen, åker till mitt jobb och ger mig en kram och sedan åker han hem igen! KÄRLEK!

Vi går på föräldragruppen en gång i veckan, man känner sig ganska liten om vad som komma skall men detta ska vi väl fixa? :-)
Lär oss en hel del nu iallafall sen lär man sig nog under tiden med barnet!
Pumpan sparkar och livar för det mesta, underbart! Imorgon går vi in i dom sista tre månaderna! Nedräkningen kan nästan börja! :-)


121106

I helgen bar det av till Tranås. Alltid lika mysigt att umgås med mormor och morfar!
Jocke var nog nöjd också, han och morfar glodde på fotboll större delen av lördagen!
Mamma och jag åkte in en snabbis till "stan" men nästan allt var stängt. Förutom något som hette fyndlagret, där hittade vi jättefina trähjärtan i vitt med belysning till fönstret under julen! Fann även en gallerfilt!

Bjuder på morgon bilder, Ellis är helt tokig! Ska bara mysa!


RSS 2.0