Visste ni?


Att det krävs 48 KEMISKA ämnen i Burger Kings millshake för att få fram jordgubbsmaken?

Att i en hemmagjort gucamole är det 90% Avocado men i den färdiga från Santa Maria är det endast 1,5 % AROM av avocado.

Att mörkt bröd inte alltid är mörkt, utan att dom har färgat det med sockerkulör?

Att dom kolsvarta oliverna är först kemisk behandlade för att bli vita sedan färgas dom svarta av kemiska ämnen? (Exempelvis Euroshopper)


Att i Abbas fiskbullar i hummersås, bara innehåller 0,8% hummer?

Portionsförpackningar med Jennys kåldolmar från Familjen Dafgård ligger i frysdiskar runt om i Sverige. På paketen står det att de är gjorda ”enligt ett familjerecept som inte ändrats sedan vår mormor Jenny skapade det för 80 år sedan.” Men innehållsförteckningen säger något annat. Där radas ­67 ingredienser upp, bland annat E233, E471, E450, E300, E304, E211 och smörarom.

(Dom har dock ändrat detta nu efter Mats-Erik Nilssons Böcker)

APELSINJUICE

Livsmedel A-B. 12 jan 2012.

Apelsinjuice är pressad apelsin. För att den ska vara så god och nyttig som möjligt ska den drickas direkt. Problemet med juice är att fabrikanterna tänjer på begreppet färskt. De flesta juicer vi köper i butik är pressade direkt efter apelsinskörden. Saft och fruktkött separeras för att sedan fogas samman när den tappas på förpackning. Tills dess lagras den, efter att ha pastöriserats två gånger, på tank. Bäst-före-datum i butik kan vara satt till 11 månader senare. Sådan juice får inte kallas färskpressad, vare sig i USA, Storbritannien eller Frankrike. Men i Sverige går det.
( LÅNAD ARTIKEL FRÅN aktavara.org)



Jag kan fortsätta såhär i evigheter efter allt jag lärt mig från Mats-Erik Nilsson..

Vill tipsa om att City Gross har börjat med ÄKTA VARA på några av sina produkter, håll utkik efter detta! :)

Mats-Erik Nilsson.. Läs hans böcker!
Gå in på www.aktavara.org






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0